Gólyatábor 2020 – Első nap

Amint már megszokhattátok, idén is készült a gólyatábor minden egyes napjáról egy aftermove. Eddig láthattátok a harmadik és a második napi összefoglalókat, így eljött az ideje, hogy megnézzétek, milyen is volt az első nap!

Ha kíváncsi vagy, milyen volt operatőrként a gólyatábor első napja, csak görgess lejjebb!

Operatőr

  • Kosár Dániel
  • Szendefi Etelka
  • Bata Zalán

Drón

  • Bata Zalán

Vágó

  • Kosár Dániel

Color

  • Stadler Elizabeth

Én már tavaly is forgattam a gólyatáborban, ezért nagyjából tisztában voltam a feladatokkal. Idén annyival bővült a feladatkörünk, hogy a hangrendszer összeállításában és bontásában is segítettünk a hangtechnikus kollégáknak.

Amikor videóztam, hagytam, hogy az események diktálják, hogy mit veszek fel, de előre elgondoltam, hogy a videó mekkora részét fogják kitenni bizonyos események és ez határozta meg hogy mennyi nyersanyagot vettünk fel. Amire ügyeltünk, hogy egyensúlyban legyenek a szűk és a tág felvételek.

Számomra azt élmény felvenni, amiben van valami kihívás, vagy van valami érdekes megoldás. Idén, ami kihívást jelentett ilyen szempontból, az a kinti esti felvételek készítése a vetélkedőkről a kevés és olykor elég érdekes szögekből érkező fény miatt.

Amikor a same-day-edit-ek készültek szembesültünk azzal, hogy nagyon sok volt a nyersanyag, amit talán el lehetett volna kerülni azzal, ha az operatőrök jobban megbeszélik és átnézik, hogy ki mit vett már fel és mit kell még felvenni.

Ha ki kellene emelnem egy személyes élményt, arra azt tudom mondani, hogy nem tudok, de a jó társaság sokat emelt a hangulaton és munka közben még szórakozni is jutott idő a médiás csapattal. 🙂