Tagjaink


Vezetőség

Dr. OS

Dros Bence

Stúdióvezető

Dros Bence vagyok körön belüli becenevem Dr. OS. 10 évig részesültem zenei oktatásban, ami alatt 6 évet töltöttem a Debreceni Zenede Ifjúsági Zenekar ütőszólamában, 4 évig pedig a könnyűzenében is próbáltam kamatoztatni tudásom. 2022 januárja óta vagyok a Kármán Stúdió aktív, stúdiótechnikával és hangtechnikával foglalkozó tagja. 2022. szeptemberében a kör vezetőjének választott. Célom a Stúdió zavartalan irányításának megtartása, hagyományainak ápolása, közösségének összekovácsolása, illetve presztízsének növelése. Feladataim elvégzése során precizitásra, igényes munkavégzésre törekszem.

Levi

Lovas Levente Balázs

Gazdasági vezető

Levi vagyok, 2016 február óta stúdiós. 2018 január és 2021 január között voltam a Stúdió vezetője. Már gimnáziumban is érdeklődtem a hang- és videótechnika iránt (ott 3 évig voltam sulirádiós), így céltudatosan csatlakoztam a 2. félévemben a Stúdióhoz. Itt sikerült igazán beletanulnom az operatőri és videószerkesztés világába. Később az is nagyon sok pluszt adott nekem mikor stúdióvezető lettem, hiszen megtanulhattam azt, hogy milyen amikor 20-30 embert kell menedzselni úgy, hogy az elért színvonalat megtartsuk (vagy inkább emeljük) és a csapaton belüli közösségi élet is megmaradjon.

Döme

Fekete Dömötör

Hang- és rendezvénytechnikáért felelős stúdióvezető-helyettes

Már középiskolában elkezdett érdekelni a stúdiótechnika, zenekeverés, koncertek hangosítása. ’19 elején lettem a Stúdió tagja. Azóta, mivel részt tudok venni ilyen munkákban, rengeteget tanultam, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy ezzel szeretnék foglalkozni az egyetem elvégzése után is. Rövidebb ideig gazdasági feladatokat is elláttam a körben, 22 eleje óta pedig hang- és rendezvénytechnikáért felelős vezető-helyettesi pozícióban segítem a kör munkáját.

Eti

Szendefi Etelka

Videótechnikáért felelős stúdióvezető-helyettes

Eti vagyok, sokszor hordok cicafület, és szeretem a száraztésztát. Kb. véletlenül kerültem a karra és a Stúdióba is, ebben a félévben meg véletlenül videófőni is lettem. Mindig is szerettem videókat csinálni a saját kis ötleteim alapján, de kiderült, hogy a rendezvényvideózást is élvezem. Meg persze a rendezvényeket. Szeretem őket szervezői oldalról látni, odamenni olyan helyekre, ahova nem mindenkinek szabad, meg belemászni emberek aurájába kamerákkal.


Aktív tagjaink

Cintisz

Bársony Cintia

A terméktervezők útját jártam a BME-n, és ezzel egyszerre kezdtem a Fotókörben is pályafutásom. Kicsit lételemem, hogy valamilyen kihívást keressek az alkotásban. Imádom, ha létrehozhatok valami menőt, akár videó vágásról, akár animációról van szó. Szerelmem a motion graphics és handdrawn (igazából bármiféle) animáció, és a random videós utómunkák. Momés vagyok, és ha végzek, lámpákat szeretnék tervezni és szisza mentvényeknek segíteni.

Junior

Borsi Máté

Sziasztok, Máté vagyok, de itt a stúdióban Juniornak hívnak. Magamat mindig is társaságkedvelő embernek tartottam. Szeretek kimozdulni, haverokkal sörözni, pár kör csocsó-ra beülni a club-ba. Éppen ezért is sok hobbit tudhatok magaménak. Szabadidőben gitározok, zenét és videót vágok, így nem nagy meglepetés, hogy a stúdió lett az első öntevékeny kör, ahová jelentkeztem.

Cuska

Dorogi Bence

Helló! Bence vagyok, alias Cuska. Staudijós aktív, valamint a “varázslókör” volt elnöke, ezenfelül hobbyszinten gitározom, és kettő extra alibi öntevkör tagja. Ja asszem ezek alapján elég social kategóriájú emberke lennék. Ha véletlenül nem találsz senkit a koliban akihez fordulhatnál bármivel akkor valszeg én leszek az embered. Egyébként videózással, és vágással foglalkozom, néha benyomok egy hobby hangoskodást is .

Máté

László Máté

Az az ember vagyok, aki tudja, hogy nem bírja el még ezt a dobozt is. Mégis elviszem, mert lusta vagyok kétszer fordulni. Szeretek bringázni. Minden vágyam egyszer találkozni egy frufrus momés lánnyal. Kedvenc fagyim a citrom ízű. Szeretem a Bud Spencer – Terence Hill filmeket.

Luke

Lukács Bálint

Yo! Luke vagyok, Stúdión belül és kívül is. 2019 óta vagyok aktív tagja a Stúdiónak, mellette pedig az MSc 3. félévét kezdem jelenleg. A körön belül hozzám tartozik minden ami rádiózás, de kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindenen tudom hogy melyik gomb mit csinál, különös tekintettel DJ pultokra, keverőkre és rendezvénytechnikai eszközökre. Azért nem ilyedek meg attól sem ha egy kamerát és egy tripodot kell a teljes Badacsonyon végigcipelnem. Mikrofonnal is lehet látni a kezemben, legyen az SLIP, GT vagy egy random podcast. Nem mellesleg pedig a Stúdió beépített embere, mert ezeken felül mandátumos GHK és EHK képviselő vagyok, ott jelenleg az egyetemi rendezvények felelőse.

Laci

Nagy László

Sziasztok! Laci vagyok. Egyszer megkaptam a Kókánymester rangot. Ezt sértésnek is lehetne venni, de a Stúdióban általában a kézműves/javítás dolgokra a kókányolás szleng megy. Egyébként karbantartó gépészmérnök BSc-t végeztem Dunaújvárosban, most géptervezést tanulok. A Stúdióban inkább a dolgok műszaki oldalához konyítok, de a művészi, kreatív oldal is érdekel. Meg persze a csapat is nagyon érdekes. Közülünk néhányan magas fokon űzik a kevert nyelvművészetet, ami engem kifejezetten irritál. Légyszi magyarul társalogj velem.

Shamsung

Nagy Soma

Sziasztok, Fanni vagyok, a Stúdióban leginkább videózással, azon belül vágással szeretek foglalkozni, már régóta aktív tag vagyok. Nagyon jó döntés volt, hogy külsősként csatlakoztam a Stúdióhoz, mert egy hihetetlenül barátságos társasággal és más jó fej kolis emberekkel is megismerkedhettem. Szeretek mindenben részt venni és mindenhol ott lenni, amúgy meg folyton kávét iszom és lemezeket hallgatok.

Sissy

Stadler Elizabeth

Sissy vagyok, az egyik legidősebb tagja a Stúdiónak. 2016-2022 között jártam a BME-re, mechatronikát végeztem BSc-n, majd Modellinget MSc-n. Ez alatt a 6 év alatt nagyon sokat fejlődtünk, Levente után, Bence előtt pedig én voltam 1,5 évig a Stúdióvezető. A legtöbb nagy projekt az én közreműködésemmel készült el az utóbbi években, operatőri, vágói és gyártásvezetői feladatokat láttam el. Még szeretnék maradni a Stúdióban és tapasztalatommal segíteni a kör munkáját.

Bogi

Szalai Boglárka

Bogi vagyok, terméktervező hallgató, stúdiós, fotókörös, és a grafikus kör vezetője. Már legalább 8 éve foglalkozom fotózással, és 4 éve dolgoztam először kamerával. Mindemellett a grafikai tervezéssel is szívesen foglalkozom és a photoshopban is kiismerem magam. Elég vizuális típusnak tartom magam, szeretek ötletelni, kreatívkodni. Mind a felvételek készítésében, mind az utómunkában is szoktam foglalkozni.

Totó

Tóth Tamás

Sziasztok, Tóth Tamás vagyok, Stúdión belül Totó. 2022 tavasza óta vagyok aktív tagja a Stúdiónak. Főként hang és stúdiótechnikával foglalkozom, de emellett érdekel még a videós részleg is. Szabadidőmben szeretek zenét hallgatni és ezen belül ismereteket szerezni. Aludni nem szoktam sokat, így elég sok eseményen részt tudok venni. Első félévemben csatlakoztam ehhez a csapathoz és azóta sem bántam meg ezt a döntésemet. Szeretném tovább fejleszteni a tudásom és hasznos tagja lenni a közösségnek.

Vamos

Vámosi Áron

Ahoy!
Stúdióban a Vamos név ragadt rám, szabadidőmben is mindig csinálok valamit, így aludni csak díszből szoktam. Emiatt is otthon érzem magamat itt. Főleg videózok inkább vizuális alkat vagyok, de szeretem a rendezvénytechnikát is. Van valami felemelő abban, ha sok ember boldog a te munkád miatt, mert van fény, hang, és videó a rendezvényen. Gimáziumban kezdett el érdekelni a videózás és a rendezvénytechnika, utánaolvastam és megtanultam az alapokat. Majd ahogy jöttek a lehetőségek tapasztalatom is gyarapodott. Ezt szeretném tovább csiszolni a stúdióban.


Próbás tagjaink

Becenév

Benyus Ágoston

Bemutatkozás

Becenév

Bremer Miklós

Bemutatkozás

Peti

Elek Péter

Kedves Olvasó! Peti vagyok, lelkes próbás stúdiós. 2021 szeptemberében kezdtem az egyetemet, ekkor léptem be a körbe is, aminek azóta próbálok hasznos tagja lenni. A stúdiós társaság kiváló, szakmai fejlődésre és kapcsolatépítésre egyaránt alkalmas. Nekem egyébként személyes nagy álmom, hogy egyszer megtanulhassak repülni. Nem szeretem az ananászos pizzát, de a pingvineket igen.

Becenév

Gorzó Luca

Bemutatkozás

Becenév

Havassy Zoltán

Sziasztok, Zolinak hívnak és a gépészmérnöki kar mellett a stúdiónak is idén lettem tagja. Lelkes próbásként igyekszem minél hasznosabb lenni a stúdió mozgalmas mindennapjaiban. Már korábban is foglalkoztam rendezvénytechnikával és régi vágyam, hogy egyszer majd egy nagyobb fesztiválon dolgozhassak hangtechnikusként.

Becenév

Kántor Balázs

Bemutatkozás

Becenév

Kárpáti Anna

Bemutatkozás

Becenév

Kovács Emília

Bemutatkozás

Becenév

Kuroli Gergely

Bemutatkozás

Dave

Papp Dávid

Először is tengermély tiszteletem a kedves olvasónak! Papp Dávid vagyok, egyetemi becenevemen Dave. A gépészmérnöki kart még 2018 őszén kezdhettem meg, azóta sajnos útjaink már elváltak, de úgy gondolom, hogy a karon tapasztalható közösségi életnek az egyetem berkein belül nincs párja. Ezért is döntöttem úgy, hogy idén a méltán nagynevű stúdióhoz szeretnék csatlakozni, és megmérettetni magam próbásként. A műsorvezetés, a vágás és a hangosítás területein szeretném fejleszteni magam és elmélyülni a szakma rejtelmeiben amennyire csak lehetséges.

Micu

Remete Karolina

Bemutatkozás

Micu

Szappanos Miklós

Bemutatkozás

Becenév

Tóth Tamás

Sziasztok, Tóth Tamás vagyok, Stúdión belül Mittom, mondjuk máshol is. Én vagyok az eredeti és egyetlen a másik Tóth Tamás csak egy alteregóm. 2017 óta járok az egyetemre, úgyhogy már régi motoros vagyok. Főként eddig erősen Számtecheztem, de a Stúdióval is nagyon jó kapcsolatot ápoltam. Úgyhogy már előre tudtam mire vállalkozok mikor jelentkeztem. Csak azt bántam, hogy nem jöttem hamarabb. Minden is érdekel, főleg a rendezvénytechnika, az operatőri és hangos munkák. Aludni szeretek, ellenben sokat ébren tudok maradni. Szeretném én is tovább fejleszteni a tudásom, hogy értelmesen is tudjak forogni nem csak a saját tengelyem körül.

Becenév

Veres Kristóf

Bemutatkozás

Becenév

Vlasits Márton

Bemutatkozás


Aktív tiszteletbeli tagok

Aktív tiszteletbeli tagnak nevezzük azt a személyt, aki befejezte tevékenységét a Kármán Stúdión belül, illetve kitartó és felelősségteljes munkájával tovább öregbítette a szervezet hírnevét. A Kármán Stúdió mindennapi életéből nem szeretné kivenni a részét, de tanácsokkal, javaslatokkal még támogatná az öntevékeny kör tevékenységét.

Bata Zalán
Bögre Bálint
Ditrói Anna
Galambos Levente
Kálló Márton
Kégl Marcell
Korom Dávid

Kosár Dániel
Kovács Levente
Mézes Márton
Mrkobrad Nikola
Nagy Bence
Németh András
Orosz József

Pintér Ákos
Pintér Fanni
Szakács Roland
Temlin Olivér
Ujlakán Kálmán
Várszegi Bence
Zsiros Ádám


Öreg tagok

Öreg tagnak nevezzük azt a személyt, aki befejezte tevékenységét a Kármán Stúdión belül, és nem szeretne részt venni az öntevékeny kör további tevékenységében. Aktív tiszteletbeli tagság 5 év után automatikusan Öreg tagsággá változik.

Aklan Krisztián
Bálint István
Balogh Zoltán
Benics Tamás
Bíró Gergely
Borda Péter
Borgula Annamária
Borsi Péter
Csíkos Bálint
Csíkos Máté
Dillmann Vanda
Dobó Márton
Dobrovitz István
Erdei Zoltán
Fábián Csaba
Fábri József
Fehér Barbara
Földesi Tibor
Fülöp Gergő
Galsi Viktor Tibor
Görcsi Péter
Gräff József
Hackl Viktor
Herbut Árpád
Herbut László

Horváth János
Jobb Máté
Kárándi Sándor
Kerekes Blanka
Kiss Balázs Bence
Kiss Dániel
Koller Péter
Kovács Botond
Kovács Gyula
Kovács Kolos
Mácsai Zoltán
Májlinger Kornél
Majoros Gábor
Mandl Tibor
Meleg Ágnes
Mészáros Tamás
Miklós Gergő
Molnár József
Nagygyörgy Károly
Naszvadi Márton
Németh Márton
Németh Tamás
Nyári Péter
Ombodi Gábor
Orbán Zsolt

Perjési Péter
Polonkai Tamás
Porkoláb Péter
Pupák Gergő
Ráskó Ferenc
Sajti Roland
Salamon Gergő
Scherer Dániel
Schmerl Gábor
Schopper Dániel
Simon Dániel
Solti Márton
Szakács Attila
Szecskó Dániel
Szendi József
Taricska Lajos
Tobak Réka
Torma Péter
Ulicska Dávid
Váli Péter
Varga Bálint
Vécsi István Áron
Völgyesi Gábor