Tagjaink


Vezetőség

Shamsung

Nagy Soma

Stúdióvezető és Videótechnikáért felelős vezető

Sziasztok Soma vagyok avagy Shamsung vagy Shoma… vagy Shóma. A Stúdión belül a videós csapatban ‘foglalom a helyet’, szóval rendezvényeken egy kamerával és esetleg egy gimballal együtt ‘szerencsétlenkedve’ találhattok meg. Lényeg ami lényeg, én annyira videós vagyok a csapaton belül, hogy az már néha a hangosoknak fáj. 2023 februárjától a Stúdió gazdasági vezetője vagyok, ahol legjobb tudásom szerint próbálok minél több videós eszközt beszerezni (JK or am I?).

Luke

Lukács Bálint

Gazdasági vezető

Yo! Luke vagyok, Stúdión belül és kívül is. 2019 óta vagyok aktív tagja a Stúdiónak, mellette pedig az MSc 3. félévét kezdem jelenleg. A körön belül hozzám tartozik minden ami rádiózás, de kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindenen tudom hogy melyik gomb mit csinál, különös tekintettel DJ pultokra, keverőkre és rendezvénytechnikai eszközökre. Azért nem ilyedek meg attól sem ha egy kamerát és egy tripodot kell a teljes Badacsonyon végigcipelnem. Mikrofonnal is lehet látni a kezemben, legyen az SLIP, GT vagy egy random podcast. Nem mellesleg pedig a Stúdió beépített embere, mert ezeken felül mandátumos GHK és EHK képviselő vagyok, ott jelenleg az egyetemi rendezvények felelőse.

Totó

Tóth Tamás

Hang- és rendezvénytechnikáért felelős stúdióvezető-helyettes

Sziasztok, Tóth Tamás vagyok, Stúdión belül Totó. 2022 tavasza óta vagyok aktív tagja a Stúdiónak. Főként hang és stúdiótechnikával foglalkozom, de emellett érdekel még a videós részleg is. Szabadidőmben szeretek zenét hallgatni és ezen belül ismereteket szerezni. Aludni nem szoktam sokat, így elég sok eseményen részt tudok venni. Első félévemben csatlakoztam ehhez a csapathoz és azóta sem bántam meg ezt a döntésemet. Szeretném tovább fejleszteni a tudásom és hasznos tagja lenni a közösségnek.


Aktív tagjaink

Miki

Bremer Miklós

Sziasztok! Miki vagyok, 2022 szemptemberében jöttem a gépészkarra és a stúdióba is. Mindig is érdekelt a zene és a hangtechnika, itt a stúdióban is főleg a hang és rendezvénytechnikával foglalom el magam. Emellett operatőrként is szívesen dolgozok. A balkán engineering és kókányolás kedvelt tevékenységem, bármikor fel lehet keresni ilyesmivel. A stúdióban igyekszem növelni tudásom és hasznos taggá tenni magam.

Cuska

Dorogi Bence

Helló! Bence vagyok, alias Cuska. Staudijós aktív, valamint a “varázslókör” volt elnöke, ezenfelül hobbyszinten gitározom, és kettő extra alibi öntevkör tagja. Ja asszem ezek alapján elég social kategóriájú emberke lennék. Ha véletlenül nem találsz senkit a koliban akihez fordulhatnál bármivel akkor valszeg én leszek az embered. Egyébként videózással, és vágással foglalkozom, néha benyomok egy hobby hangoskodást is .

Peti

Elek Péter

Kedves Olvasó! Peti vagyok, lelkes stúdiós. 2021 szeptemberében kezdtem az egyetemet, ekkor léptem be a körbe is, aminek azóta próbálok hasznos tagja lenni. A stúdiós társaság kiváló, szakmai fejlődésre és kapcsolatépítésre egyaránt alkalmas. Nekem egyébként személyes nagy álmom, hogy egyszer megtanulhassak repülni. Nem szeretem az ananászos pizzát, de a pingvineket igen.

Luca

Gorzó Luca Marianna

Hejhó!
Luca vagyok, 2021 szeptemberében kezdtem a BME GTK Műszaki Menedzser szakát. Az első egyetemi év után a szerencse (és egy kis kalandvágy) sodort a stúdióba. Lassan több, mint tíz éve tevékenykedem komolyzenei, színházi és táncművészeti körökben, ahol megtetszett a videó és rendezvénytechnika “műszakibb” része is. A stúdióba ezeket tanulni jöttem és remélhetőleg a rámragadt tudást kamatoztatni.

Zoli

Havassy Zoltán

Sziasztok, Zolinak hívnak és a gépészmérnöki kar mellett a stúdiónak is idén lettem tagja. Lelkes próbásként igyekszem minél hasznosabb lenni a stúdió mozgalmas mindennapjaiban. Már korábban is foglalkoztam rendezvénytechnikával és régi vágyam, hogy egyszer majd egy nagyobb fesztiválon dolgozhassak hangtechnikusként.

Kanti

Kántor Balázs

Hali mindenkinek, Kanti vagyok, elsősorban a Számtech Szakosztályban szoktam tevékenykedni, azonban ebben valamelyik korábbi félévben lenéztem kicsit Stúdiózni is, mert mindig is érdekelt a videókészítés és a rendezvénytechnika, és már középsuli óta szeretek kamerákat fogdosni. Remélem sok hasznos dolgot fogok tudni tanulni tanultam. 2018 óta járok csodálatos egyetemünkre, most már mecha MSc-re. Nem szeretek aludni. Van egy plüsscápám. Nem tudom mit írjak még ide.

Anna

Kárpáti Anna

Ha olyan mélyre jutottál az interneten, hogy ezt olvasod, sürgősen menj ki a természetbe, touch some grass. Bemutatkozásként, szeretném idézni Misshmusic, Opitz Barbi, Herceg mesterművéből, a La La La; Újra meg újra csak sakk-mattot adsz. A diverzitás fokozásáért említésre méltó, a 12 évesen átélt shazam szenvedélyem gyümölcse a Panic At The Disco, Nicotine című száma, ebből is említésre méltó: Nicotine! Nicotine! Tanulság: monitorozd a gyereked internettevékenységeit, mert egyik nap letölti a wattpadot. Nem szeretem a BKK-t, a tömeget, a karácsonyt. Ha ezekkel az atrocitásokkal találkozom, segítenek a papagájok.

Karol

Remete Karolina

Bemutatkozás

Bogi

Szalai Boglárka

Bogi vagyok, terméktervező hallgató, stúdiós, fotókörös, és a grafikus kör vezetője. Már legalább 8 éve foglalkozom fotózással, és 4 éve dolgoztam először kamerával. Mindemellett a grafikai tervezéssel is szívesen foglalkozom és a photoshopban is kiismerem magam. Elég vizuális típusnak tartom magam, szeretek ötletelni, kreatívkodni. Mind a felvételek készítésében, mind az utómunkában is szoktam foglalkozni.

Micu

Szappanos Miklós

Bemutatkozás

Eti

Szendefi Etelka

Eti vagyok, sokszor hordok cicafület, és szeretem a száraztésztát. Szeretem a véletleneket, főleg ha olyan lehetőségekhez juttatnak, mint a Stúdióba kerülésem. Mindig is szerettem videókat csinálni a saját kis ötleteim alapján, de kiderült, hogy a rendezvényvideózást is élvezem. Meg persze a rendezvényeket. Szeretem őket szervezői oldalról látni, odamenni olyan helyekre, ahova nem mindenkinek szabad, meg belemászni emberek aurájába kamerákkal.

Mittom

Tóth Tamás

Sziasztok, Tóth Tamás vagyok, Stúdión belül Mittom, mondjuk máshol is. Én vagyok az eredeti és egyetlen a másik Tóth Tamás csak egy alteregóm. 2017 óta járok az egyetemre, úgyhogy már régi motoros vagyok. Főként eddig erősen Számtecheztem, de a Stúdióval is nagyon jó kapcsolatot ápoltam. Úgyhogy már előre tudtam mire vállalkozok mikor jelentkeztem. Csak azt bántam, hogy nem jöttem hamarabb. Minden is érdekel, főleg a rendezvénytechnika, az operatőri és hangos munkák. Aludni szeretek, ellenben sokat ébren tudok maradni. Szeretném én is tovább fejleszteni a tudásom, hogy értelmesen is tudjak forogni nem csak a saját tengelyem körül.

Vamos

Vámosi Áron

Ahoy! Stúdióban a Vamos név ragadt rám, szabadidőmben is mindig csinálok valamit, így aludni csak díszből szoktam. Emiatt is otthon érzem magamat itt. Főleg videózom, inkább vizuális alkat vagyok, de szeretem a rendezvénytechnikát is. Van valami felemelő abban, ha sok ember boldog a te munkád miatt, mert van fény, hang, és videó a rendezvényen. Gimáziumban kezdett el érdekelni a videózás és a rendezvénytechnika, utánaolvastam és megtanultam az alapokat. Majd ahogy jöttek a lehetőségek tapasztalatom is gyarapodott. Ezt csiszolom tovább itt a Stúdióban.

Pampár

Veres Kristóf

Szevasztok! Pampár vagyok, a Stúdióban kevésbé ismert nevemen Kristóf. BME-s pályafutásomat ’20 őszén kezdtem, Terméktervező szakon. ’22-ben csatlakoztam a Stúdióhoz, mint második öntevkör, amit kissé bánok, hogy nem tettem korábban. Elsősorban videókészítés érdekel, van is némi tapasztalatom vele, de egy jól sikerült mixet vagy hangosítást én is tudok értékelni. Mindkét területen szeretnék továbbfejlődni, és minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak!

Vlasits

Vlasits Márton

Sziasztok! Vlasits Márton vagyok, körön belül Vlasits, energetikai mérnöknek tanulok az egyetemen. Kisgyermek korom óta érdekel a stúdiótechnika, már akkor is a színpadok kábelezését figyeltem. Később jöttek a kisebb nagyobb sufni projektek (több kevesebb sikerrel). Körön belül a rendezvénytechnikával és a javításokkal foglalkozom, de nem ijedek meg egy streamtől se. Szeretnék hangmérnöki és fénytechnikusi területeken fejlődni, valamint megtanulni alapszinten animálni.


Próbás tagjaink

Roger

Barta Bence

Heya, Bence vagyok, avagy Roger. Mechatrikus gólyaként csatlakoztam a studióhoz. Kb minden is érdekelt fiatal koromtól kezdve, ami színes vagy hangos volt. Így már a középsuliba is besegítettem ezzen a téren. Azonban ekközben a vidózás világa is csábitott és a videók megvágása is. Mind ezért jöttem ide a studióba, hogy ezzeken a képességeimen fejleszthessek és segíthessek a gépészkari közéletnek is.

Andro

Bogár András

Jó [insert your napszak]-t! Stúdió berkein belűl Andro-nak hívnak (amúgy ami eszedbe jut). Első félévémben csatlakoztam a Stúdió csapatához és azóta is igyekszem lelkes Próbás lenni. Azért csatlakoztam, mert gimiben is aktívan részt vettem az iskolai rendezvények technikai oldalának megvalósításában és videófelvételében továbbá volt pár egyéni elfuserált videókisérletem és szerettem volna jobban elmélyülni ezen területeken (egyelőre sikeresen). Szabadidőm legnagyobb részvényese a Stúdió, ennek ellenére így fél év után sem sikerül minden projektet határidőre befejezni és minden eszközünkön kiigazodni, de legalább a bekapcsológombot megtalálom mindenhol. Remélem még sokat tudok tanulni és egy nap tényleg valami értékeset alkotni.

Nándor

Csenger Nándor

Sziasztok! Nándor vagyok, másodéves mechatronikai mérnökhallgató. Egészen kis koromtól érdekel minden, ami technika, különös tekintettel a videókészítéshez köthető eszközök. Középiskolás korom óta filmezek/videózok komolyabb szinten, több különböző formációban is kipróbáltam magam mind kisfilmek, mind reklám- és eseményvideók készítésében. A Kármán Stúdióban szeretnék egy szerteágazó érdeklődésű csapatban minél több tapasztalatot szerezni, pörgős és izgalmas projekteken dolgozni.

Dominik

Csősz Dominik

Sziasztok! Dominik vagyok, stúdión belül Doma :D, elsőéves mecha hallgató. Már egészen kiskorom óta érdekelt a videózás, emiatt döntöttem úgy, hogy csatlakozok a stúdióhoz, ahol azóta egy tök jó társaság tagja lettem. Nagyon szeretem a koncepciós, filmesebb forgatásokat, illetve, jó kis füllzsibbasztó sfx-el feldíszíteni eme remekműveket. Colorhoz nem értek sokat, de szeretek színezni. Az a lényeg, amit csinálsz, csináld élvezettel! 🙂

Levi

Kiss Levente Györk

Bemutatkozás

Chris

Nádasi Kristóf György

Bemutatkozás

Imi

Pálfi Imre

Sziasztok! Imi vagyok. Első félévemben csatlakoztam a Kármán Stúdióhoz mint próbás tag 2023 szeptemberében. Már egészen kiskorom óta érdekel a filmezés és minden azzal kapcsolatos terület, így az évek során több szegletébe is belekóstoltam ennek a hobbinak. Foglalkoztam már eseményvideózással, filmforgatással, 3D animációk készítésével, különböző digitális trükkökkel, vágással, stb. Viszont mindig úgy éreztem, hogy egyik dologban sem mélyedtem el igazán, így egyértelmű volt számomra, hogy csatlakozok a Kármán Stúdióhoz, ahol lehetőségem nyílik egy kicsit mélyebben is beletanulni az operatőrködésbe illetve a vágásba.

Berel

Papp Bercel

Hali! Berel vagyok, harmadéves mechatronika hallgató. Videó utómunka miatt kerültem be a stúdiós közegbe. Színtévesztő vagyok, de ez sem akadályoz meg abban, hogy megpróbáljam színkorrigálni a videókat. Egyéb rólam: barna hajú, barna szemű, 181 cm.

Marko

Skrodzki Marko Jakub

Csumi, Marko vagyok elsőéves mechatronika hallgató. Nagyon szeretem a filmkészítést és a jövőmben is ilyen pályán tudom magamat elképzelni. Sokszor csináltam eseményvideózást, tábori videókat, werkeket és kisfilmeket. Először gimiben kezdtem ezen a területen csinálni mindenfélét és most pedig itt folytatom utamat a Kármán Stúdióban.


Aktív tiszteletbeli tagok

Aktív tiszteletbeli tagnak nevezzük azt a személyt, aki befejezte tevékenységét a Kármán Stúdión belül, illetve kitartó és felelősségteljes munkájával tovább öregbítette a szervezet hírnevét. A Kármán Stúdió mindennapi életéből nem szeretné kivenni a részét, de tanácsokkal, javaslatokkal még támogatná az öntevékeny kör tevékenységét.

Bársony Cintia Barbara
Bata Zalán
Borsi Máté Bence
Bögre Bálint
Ditrói Anna
Dros Bence
Galambos Levente
Kálló Márton
Kégl Marcell

Korom Dávid
Kosár Dániel
Kovács Levente
László Máté
Lovas Levente
Mézes Márton
Mrkobrad Nikola
Nagy Bence
Németh András

Orosz József
Pintér Ákos
Pintér Fanni
Stadler Elizabeth
Szakács Roland
Temlin Olivér
Ujlakán Kálmán
Várszegi Bence
Zsiros Ádám


Öreg tagok

Öreg tagnak nevezzük azt a személyt, aki befejezte tevékenységét a Kármán Stúdión belül, és nem szeretne részt venni az öntevékeny kör további tevékenységében. Aktív tiszteletbeli tagság 5 év után automatikusan Öreg tagsággá változik.

Aklan Krisztián
Bálint István
Balogh Zoltán
Benics Tamás
Bíró Gergely
Borda Péter
Borgula Annamária
Borsi Péter
Csíkos Bálint
Csíkos Máté
Dillmann Vanda
Dobó Márton
Dobrovitz István
Erdei Zoltán
Fábián Csaba
Fábri József
Fehér Barbara
Földesi Tibor
Fülöp Gergő
Galsi Viktor Tibor
Görcsi Péter
Gräff József
Hackl Viktor
Herbut Árpád
Herbut László

Horváth János
Jobb Máté
Kárándi Sándor
Kerekes Blanka
Kiss Balázs Bence
Kiss Dániel
Koller Péter
Kovács Botond
Kovács Gyula
Kovács Kolos
Mácsai Zoltán
Májlinger Kornél
Majoros Gábor
Mandl Tibor
Meleg Ágnes
Mészáros Tamás
Miklós Gergő
Molnár József
Nagygyörgy Károly
Nagy László
Naszvadi Márton
Németh Márton
Németh Tamás
Nyári Péter
Ombodi Gábor

Orbán Zsolt
Perjési Péter
Polonkai Tamás
Porkoláb Péter
Pupák Gergő
Ráskó Ferenc
Sajti Roland
Salamon Gergő
Scherer Dániel
Schmerl Gábor
Schopper Dániel
Simon Dániel
Solti Márton
Szakács Attila
Szecskó Dániel
Szendi József
Taricska Lajos
Tobak Réka
Torma Péter
Ulicska Dávid
Váli Péter
Varga Bálint
Vécsi István Áron
Völgyesi Gábor