Tagjaink


Vezetőség

Dr. OS

Dros Bence

Stúdióvezető

Dros Bence vagyok körön belüli becenevem Dr. OS. 10 évig részesültem zenei oktatásban, ami alatt 6 évet töltöttem a Debreceni Zenede Ifjúsági Zenekar ütőszólamában, 4 évig pedig a könnyűzenében is próbáltam kamatoztatni tudásom. 2022 januárja óta vagyok a Kármán Stúdió aktív, stúdiótechnikával és hangtechnikával foglalkozó tagja. 2022. szeptemberében a kör vezetőjének választott. Célom a Stúdió zavartalan irányításának megtartása, hagyományainak ápolása, közösségének összekovácsolása, illetve presztízsének növelése. Feladataim elvégzése során precizitásra, igényes munkavégzésre törekszem.

Shamsung

Nagy Soma

Gazdasági vezető

Sziasztok Soma vagyok avagy Shamsung vagy Shoma… vagy Shóma. A Stúdión belül a videós csapatban ‘foglalom a helyet’, szóval rendezvényeken egy kamerával és esetleg egy gimballal együtt ‘szerencsétlenkedve’ találhattok meg. Lényeg ami lényeg, én annyira videós vagyok a csapaton belül, hogy az már néha a hangosoknak fáj. 2023 februárjától a Stúdió gazdasági vezetője vagyok, ahol legjobb tudásom szerint próbálok minél több videós eszközt beszerezni (JK or am I?).

Totó

Tóth Tamás

Hang- és rendezvénytechnikáért felelős stúdióvezető-helyettes

Sziasztok, Tóth Tamás vagyok, Stúdión belül Totó. 2022 tavasza óta vagyok aktív tagja a Stúdiónak. Főként hang és stúdiótechnikával foglalkozom, de emellett érdekel még a videós részleg is. Szabadidőmben szeretek zenét hallgatni és ezen belül ismereteket szerezni. Aludni nem szoktam sokat, így elég sok eseményen részt tudok venni. Első félévemben csatlakoztam ehhez a csapathoz és azóta sem bántam meg ezt a döntésemet. Szeretném tovább fejleszteni a tudásom és hasznos tagja lenni a közösségnek.

Eti

Szendefi Etelka

Videótechnikáért felelős stúdióvezető-helyettes

Eti vagyok, sokszor hordok cicafület, és szeretem a száraztésztát. Kb. véletlenül kerültem a karra és a Stúdióba is, ebben a félévben meg véletlenül videófőni is lettem. Mindig is szerettem videókat csinálni a saját kis ötleteim alapján, de kiderült, hogy a rendezvényvideózást is élvezem. Meg persze a rendezvényeket. Szeretem őket szervezői oldalról látni, odamenni olyan helyekre, ahova nem mindenkinek szabad, meg belemászni emberek aurájába kamerákkal.


Aktív tagjaink

Cintisz

Bársony Cintia

A terméktervezők útját jártam a BME-n, és ezzel egyszerre kezdtem a Fotókörben is pályafutásom. Kicsit lételemem, hogy valamilyen kihívást keressek az alkotásban. Imádom, ha létrehozhatok valami menőt, akár videó vágásról, akár animációról van szó. Szerelmem a motion graphics és handdrawn (igazából bármiféle) animáció, és a random videós utómunkák. Momés vagyok, és ha végzek, lámpákat szeretnék tervezni és szisza mentvényeknek segíteni.

Junior

Borsi Máté

Sziasztok, Máté vagyok, de itt a stúdióban Juniornak hívnak. Magamat mindig is társaságkedvelő embernek tartottam. Szeretek kimozdulni, haverokkal sörözni, pár kör csocsó-ra beülni a club-ba. Éppen ezért is sok hobbit tudhatok magaménak. Szabadidőben gitározok, zenét és videót vágok, így nem nagy meglepetés, hogy a stúdió lett az első öntevékeny kör, ahová jelentkeztem.

Cuska

Dorogi Bence

Helló! Bence vagyok, alias Cuska. Staudijós aktív, valamint a “varázslókör” volt elnöke, ezenfelül hobbyszinten gitározom, és kettő extra alibi öntevkör tagja. Ja asszem ezek alapján elég social kategóriájú emberke lennék. Ha véletlenül nem találsz senkit a koliban akihez fordulhatnál bármivel akkor valszeg én leszek az embered. Egyébként videózással, és vágással foglalkozom, néha benyomok egy hobby hangoskodást is .

Peti

Elek Péter

Kedves Olvasó! Peti vagyok, lelkes stúdiós. 2021 szeptemberében kezdtem az egyetemet, ekkor léptem be a körbe is, aminek azóta próbálok hasznos tagja lenni. A stúdiós társaság kiváló, szakmai fejlődésre és kapcsolatépítésre egyaránt alkalmas. Nekem egyébként személyes nagy álmom, hogy egyszer megtanulhassak repülni. Nem szeretem az ananászos pizzát, de a pingvineket igen.

Döme

Fekete Dömötör

Már középiskolában is érdekelt a stúdiótechnika, zenekeverés, koncertek hangosítása. ’19 elején lettem a Stúdió tagja. Azóta rengeteget tanultam, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy ezzel szeretnék foglalkozni az egyetem elvégzése után is. Tagságom alatt gazdasági vezetőként, illetve hang- és rendezvénytechnikáért felelős vezető-helyettesként is segítettem már a kör munkáját.

Zoli

Havassy Zoltán

Sziasztok, Zolinak hívnak és a gépészmérnöki kar mellett a stúdiónak is idén lettem tagja. Lelkes próbásként igyekszem minél hasznosabb lenni a stúdió mozgalmas mindennapjaiban. Már korábban is foglalkoztam rendezvénytechnikával és régi vágyam, hogy egyszer majd egy nagyobb fesztiválon dolgozhassak hangtechnikusként.

Kanti

Kántor Balázs

Bemutatkozás

Luke

Lukács Bálint

Yo! Luke vagyok, Stúdión belül és kívül is. 2019 óta vagyok aktív tagja a Stúdiónak, mellette pedig az MSc 3. félévét kezdem jelenleg. A körön belül hozzám tartozik minden ami rádiózás, de kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindenen tudom hogy melyik gomb mit csinál, különös tekintettel DJ pultokra, keverőkre és rendezvénytechnikai eszközökre. Azért nem ilyedek meg attól sem ha egy kamerát és egy tripodot kell a teljes Badacsonyon végigcipelnem. Mikrofonnal is lehet látni a kezemben, legyen az SLIP, GT vagy egy random podcast. Nem mellesleg pedig a Stúdió beépített embere, mert ezeken felül mandátumos GHK és EHK képviselő vagyok, ott jelenleg az egyetemi rendezvények felelőse.

Bogi

Szalai Boglárka

Bogi vagyok, terméktervező hallgató, stúdiós, fotókörös, és a grafikus kör vezetője. Már legalább 8 éve foglalkozom fotózással, és 4 éve dolgoztam először kamerával. Mindemellett a grafikai tervezéssel is szívesen foglalkozom és a photoshopban is kiismerem magam. Elég vizuális típusnak tartom magam, szeretek ötletelni, kreatívkodni. Mind a felvételek készítésében, mind az utómunkában is szoktam foglalkozni.

Micu

Szappanos Miklós

Bemutatkozás

Mittom

Tóth Tamás

Sziasztok, Tóth Tamás vagyok, Stúdión belül Mittom, mondjuk máshol is. Én vagyok az eredeti és egyetlen a másik Tóth Tamás csak egy alteregóm. 2017 óta járok az egyetemre, úgyhogy már régi motoros vagyok. Főként eddig erősen Számtecheztem, de a Stúdióval is nagyon jó kapcsolatot ápoltam. Úgyhogy már előre tudtam mire vállalkozok mikor jelentkeztem. Csak azt bántam, hogy nem jöttem hamarabb. Minden is érdekel, főleg a rendezvénytechnika, az operatőri és hangos munkák. Aludni szeretek, ellenben sokat ébren tudok maradni. Szeretném én is tovább fejleszteni a tudásom, hogy értelmesen is tudjak forogni nem csak a saját tengelyem körül.

Vamos

Vámosi Áron

Ahoy!
Stúdióban a Vamos név ragadt rám, szabadidőmben is mindig csinálok valamit, így aludni csak díszből szoktam. Emiatt is otthon érzem magamat itt. Főleg videózok inkább vizuális alkat vagyok, de szeretem a rendezvénytechnikát is. Van valami felemelő abban, ha sok ember boldog a te munkád miatt, mert van fény, hang, és videó a rendezvényen. Gimáziumban kezdett el érdekelni a videózás és a rendezvénytechnika, utánaolvastam és megtanultam az alapokat. Majd ahogy jöttek a lehetőségek tapasztalatom is gyarapodott. Ezt szeretném tovább csiszolni a stúdióban.

Vlasits

Vlasits Márton

Sziasztok! Vlasits Márton vagyok, körön belül Vlasits, energetikai mérnöknek tanulok az egyetemen. Kisgyermek korom óta érdekel a stúdiótechnika, már akkor is a színpadok kábelezését figyeltem. Később jöttek a kisebb nagyobb sufni projektek (több kevesebb sikerrel). Körön belül a rendezvénytechnikával és a javításokkal foglalkozom, de nem ijedek meg egy streamtől se. Szeretnék hangmérnöki és fénytechnikusi területeken fejlődni, valamint megtanulni alapszinten animálni.


Próbás tagjaink

Ágoston

Benyus Ágoston

Bemutatkozás

Miki

Bremer Miklós

Bemutatkozás

Luca

Gorzó Luca

Hejhó!
Luca vagyok, 2021 szeptemberében kezdtem a BME GTK Műszaki Menedzser szakát. Az első egyetemi év után a szerencse (és egy kis kalandvágy) sodort a stúdióba. Lassan több, mint tíz éve tevékenykedem komolyzenei, színházi és táncművészeti körökben, ahol megtetszett a videó és rendezvénytechnika “műszakibb” része is. A stúdióba ezeket tanulni jöttem és remélhetőleg a rámragadt tudást kamatoztatni.

Anna

Kárpáti Anna

Bemutatkozás

Emi

Kovács Emília

Sziasztok! Emi vagyok. 2022 szeptemberben kezdtem az egyetemet, így a stúdiót is. Nem sok háttér tudással jöttem, de ez nem okozott problémát, mert így csak többet tanulhattam. Igyekszem beilleszkedni, és minél több mindenben részt venni.

Cápa

Kuroli Gergely

Halihó, a karon évek óta cápának hív mindenki, hogy miért azt majd elmesélem ha érdekel, de nem nagy sztori. Négy éve veszek részt a kari rendezvények szervezésében mint KRB-s és a Stúdióval való szoros együttműködés révén nagyon megtetszett ez a munka is. Mind a hang- és rendezvénytechnika mind a videózás egyaránt érdekel. Szeretnék mindkettőbe alaposan beletanulni és persze közben jól érezni magam.

Dave

Papp Dávid

Először is tengermély tiszteletem a kedves olvasónak! Papp Dávid vagyok, egyetemi becenevemen Dave. A gépészmérnöki kart még 2018 őszén kezdhettem meg, azóta sajnos útjaink már elváltak, de úgy gondolom, hogy a karon tapasztalható közösségi életnek az egyetem berkein belül nincs párja. Ezért is döntöttem úgy, hogy idén a méltán nagynevű stúdióhoz szeretnék csatlakozni, és megmérettetni magam próbásként. A műsorvezetés, a vágás és a hangosítás területein szeretném fejleszteni magam és elmélyülni a szakma rejtelmeiben amennyire csak lehetséges.

Karol

Remete Karolina

Bemutatkozás

Pampár

Veres Kristóf

Szevasztok! Pampár vagyok, a Stúdióban kevésbé ismert nevemen Kristóf. BME-s pályafutásomat ’20 őszén kezdtem, Terméktervező szakon. ’22-ben csatlakoztam a Stúdióhoz, mint második öntevkör, amit kissé bánok, hogy nem tettem korábban. Elsősorban videókészítés érdekel, van is némi tapasztalatom vele, de egy jól sikerült mixet vagy hangosítást én is tudok értékelni. Mindkét területen szeretnék továbbfejlődni, és minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak!


Aktív tiszteletbeli tagok

Aktív tiszteletbeli tagnak nevezzük azt a személyt, aki befejezte tevékenységét a Kármán Stúdión belül, illetve kitartó és felelősségteljes munkájával tovább öregbítette a szervezet hírnevét. A Kármán Stúdió mindennapi életéből nem szeretné kivenni a részét, de tanácsokkal, javaslatokkal még támogatná az öntevékeny kör tevékenységét.

Bata Zalán
Bögre Bálint
Ditrói Anna
Galambos Levente
Kálló Márton
Kégl Marcell
Korom Dávid
Kosár Dániel

Kovács Levente
László Máté
Lovas Levente
Mézes Márton
Mrkobrad Nikola
Nagy Bence
Németh András
Orosz József

Pintér Ákos
Pintér Fanni
Stadler Elizabeth
Szakács Roland
Temlin Olivér
Ujlakán Kálmán
Várszegi Bence
Zsiros Ádám


Öreg tagok

Öreg tagnak nevezzük azt a személyt, aki befejezte tevékenységét a Kármán Stúdión belül, és nem szeretne részt venni az öntevékeny kör további tevékenységében. Aktív tiszteletbeli tagság 5 év után automatikusan Öreg tagsággá változik.

Aklan Krisztián
Bálint István
Balogh Zoltán
Benics Tamás
Bíró Gergely
Borda Péter
Borgula Annamária
Borsi Péter
Csíkos Bálint
Csíkos Máté
Dillmann Vanda
Dobó Márton
Dobrovitz István
Erdei Zoltán
Fábián Csaba
Fábri József
Fehér Barbara
Földesi Tibor
Fülöp Gergő
Galsi Viktor Tibor
Görcsi Péter
Gräff József
Hackl Viktor
Herbut Árpád
Herbut László

Horváth János
Jobb Máté
Kárándi Sándor
Kerekes Blanka
Kiss Balázs Bence
Kiss Dániel
Koller Péter
Kovács Botond
Kovács Gyula
Kovács Kolos
Mácsai Zoltán
Májlinger Kornél
Majoros Gábor
Mandl Tibor
Meleg Ágnes
Mészáros Tamás
Miklós Gergő
Molnár József
Nagygyörgy Károly
Nagy László
Naszvadi Márton
Németh Márton
Németh Tamás
Nyári Péter
Ombodi Gábor

Orbán Zsolt
Perjési Péter
Polonkai Tamás
Porkoláb Péter
Pupák Gergő
Ráskó Ferenc
Sajti Roland
Salamon Gergő
Scherer Dániel
Schmerl Gábor
Schopper Dániel
Simon Dániel
Solti Márton
Szakács Attila
Szecskó Dániel
Szendi József
Taricska Lajos
Tobak Réka
Torma Péter
Ulicska Dávid
Váli Péter
Varga Bálint
Vécsi István Áron
Völgyesi Gábor