GPK 150

A BME Gépészmérnöki Kar a 2021/2022-es tanévben ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. Ezen alkalomból készítettük el a GPK 150 dokumentumfilm sorozatot.

A sorozat célja az, hogy a GPK történelmét olyan módon mutassa be, hogy az méltó legyen a kar múltjához és nevéhez. Emellett mégis egy olyan alkotás legyen, ami nem csak a kar és az egyetem kötelékében állóknak érdekes, hanem nagyobb közönséget is meg tud szólítani.

A kettő és fél évig tartó munkafolyamatok eredménye egy ötrészes sorozat, egyenként egy-másfél órás epizódokkal, amely a Gépészmérnöki Kar múltjának és jelenének különböző aspektusait helyezi a középpontba.

További információkért kövesd a közösségi felületeinket, ahol nemcsak a sorozatról, de a készítés folyamatáról is találhatsz érdekességeket!

A GPK 150 sorozat első része elkalauzol a Gépészmérnöki Kar 1871-es megalapításától egészen a rendszerváltásig. Visszaemlékezések, személyes beszámolók és archív dokumentumok által nyújt betekintést a kar örökségébe. Megismerhetjük a történelem emberi oldalát, azokat a személyeket és eseményeket, amelyek több generáció hallgatóinak életében játszottak meghatározó szerepet.

Támogatóink

Gépészkari Dékáni Hivatal

Gépészmérnök-képzésért Alapítvány

Gépészkari Hallgatói Képviselet

MŰGÉP Egyesület

KTK Fotókör

KÁTÉ

Senior Gárda

Számtech Szakosztály

BME OMIKK Levéltár

Nemzeti Filmarchívum

Fortepan