GPK 150

A BME Gépészmérnöki Kar a 2021/2022-es tanévben ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. Ezen alkalomból készítettük el a GPK 150 dokumentumfilm sorozatot.

A sorozat célja az, hogy a GPK történelmét olyan módon mutassa be, hogy az méltó legyen a kar múltjához és nevéhez. Emellett mégis egy olyan alkotás legyen, ami nem csak a kar és az egyetem kötelékében állóknak érdekes, hanem nagyobb közönséget is meg tud szólítani.

A kettő és fél évig tartó munkafolyamatok eredménye egy ötrészes sorozat, egyenként egy-másfél órás epizódokkal, amely a Gépészmérnöki Kar múltjának és jelenének különböző aspektusait helyezi a középpontba.

A várakozás hamarosan véget ér!

További információkért kövesd a közösségi felületeinket, ahol nemcsak a sorozatról, de a készítés folyamatáról is találhatsz érdekességeket!

GPK Alumni Találkozó és Dokumentumfilm Díszbemutató

Szeretnénk meghívni Önt a Gépészmérnöki Kar Dékáni Hivatal és a Gépészkari Hallgatói Képviselet közös szervezésében 2023. június 29-én tartandó első GPK Alumni Találkozóra. Az esemény teret ad a Kar jelenlegi és volt hallgatóinak az ismerkedésre és az élmények cseréjére. A rendezvény egyik fő pontja a Kármán Stúdió által a Kar fennállásának 150. évfordulójára készített dokumentumfilm sorozat első epizódjának levetítése.

Dátum: 2023. június 29. csütörtök

Helyszín: BME K épület Aula vagy Díszterem

Az esemény programterve:

  • 17:00 – Kapunyitás
  • 18:00 – Köszöntő beszédek
  • 18:30 – GPK 150 dokumentumfilm sorozat első epizódjának vetítése
  • 20:00 – Kötetlen beszélgetés, szabad program
  • 21:45 – Kapuzárás

Az esemény regisztráció köteles, az alábbi linken elérhető formon keresztül tud jelentkezni.

A regisztráció határideje 2023. június 18. vasárnap 23:59.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de lehetőség van támogatói jegy vásárlására.

Támogatását előre is köszönjük, ezzel hozzájárul az eseményhez kapcsolódó catering, illetve a technikai háttér biztosításához. A fennmaradó összeget a Gépészmérnöki Karon tevékenykedő öntevékeny köröknek és szakosztályoknak fogjuk felajánlani, ezzel is támogatva a kari közösséget.

Sok szeretettel várjuk az eseményen!

Tisztelettel: a Szervezők

Támogatóink

Gépészkari Dékáni Hivatal

Gépészmérnök-képzésért Alapítvány

Gépészkari Hallgatói Képviselet

MŰGÉP Egyesület

KTK Fotókör

KÁTÉ

Senior Gárda

BME Levéltár

Nemzeti Filmarchívum

Fortepan