Stream felkérés

Az alábbi űrlap segítségével van lehetőség a BME Kármán Stúdiót felkérni online esemény közvetítésére. A kettő lenyíló menüben található egypár olyan információ, ami segít az űrlap kitöltésében, illetve az online esemény szervezésében.

Az űrlap kitöltése önmagában nem garantálja, hogy a feladatot el tudjuk vállalni. Minden beérkező felkérésre 1-2 napon belül választ adunk a kitöltéskor megadott email címre.


  • A streamet platformtól függően az alábbi felbontásban, 25 képkocka/másodperc mellett tudjuk közvetíteni:
    • FullHD (1920×1080 pixel): YouTube, Twitch
    • HD (1280×720 pixel): Facebook, Microsoft Teams, Discord
  • Van lehetőség a stream időzítésére (YouTube, Facebook, Microsoft Teams Live Event). Ez azért hasznos, mert így előre ki lehet küldeni és megosztani különböző közösségi felületeken az elérési linket az érdeklődőkkel. Ezt akár mi is el tudjuk készíteni, vagy pedig tudunk segíteni benne.
  • Egy eseményen maximálisan 4 bemeneti eszköz képét (kamera, laptop) plusz grafikákat, vagy állóképeket is tudunk a közvetítésbe beletenni, de egyszerre csak egyet.
  • Amennyiben van vetített diasor akkor annak a képét teljes felbontásban tudjuk közvetíteni. Ha megoldható, a szervezők készüljenek egy plusz laptoppal, amin a vetített diasor 16:9 képarányú változata található és ehhez kérnénk egy szervezőt, aki az előadóval szinkronban lépteti a diákat az előadás során. (A helyszínen természetesen a kivetítő képarányával megegyező diasort javasoljuk vetíteni.) 
  • Fontos a helyszíni megbízható internetkapcsolat. Így mindenképpen szükségünk lesz hozzáférésre a hely internet hálózatához. A legjobb megoldás számunkra a vezetékes kapcsolat.
  • Hogy biztonsággal működjön minden, az esemény méretétől függően a rendszer összeállításához legalább 30-60 percre van szükségünk. Tehát biztosítottnak kell lennie, hogy ennyi idővel a kezdés előtt elkezdhetünk bepakolni a helyszínre.

JellemzőkYouTubeFacebookTwitchMicrosoft TeamsDiscord
maximális felbontásFullHD
1920×1080
HD
1280×720
FullHD
1920×1080
HD
1280×720
HD
1280×720
késleltetés – ennyi idő alatt ér el a nézőkhöz a kép20-30 s15-30 s0-5 snincsnincs
kommunikáció a nézőkkelchatchatchatchat és hangchat és hang
chat moderáció lehetőségevanvanvannincsnincs
időzíthetőségvanvanvanvannincs
nézők maximális számakorlátlankorlátlankorlátlan30025
felhasználói fiók / csatorna tulajdonosaBME Kármán Stúdió, SzervezőBME Kármán Stúdió, SzervezőBME Kármán Stúdió, SzervezőSzervezőSzervező
visszanézhetőségvanvanvan
(2 hétig)
van
(nem automatikus)
nincs
láthatósági beállításoknyilvános1, nem nyilvános2nyilvánosnyilvánoscsak a csoport tagjaicsak a csoport tagjai
ajánlásnagyobb, nyílt eseményekhez, ahol fontos a könnyű elérés, a képminőség és a visszanézhetőségeseményekhez, ahol fontos a könnyű elérésnagyobb, nyílt eseményekhez vagy konzultációkhoz, ahol fontos a könnyű elérés, a képminőség és a gyors chatzártkörű eseményekhez, konzultációkhoz, ahol fontos a gyors chatkicsi, zártkörű konzultációkhoz, ahol fontos a gyors chat

1nyilvános: bárki számára megtekinthető, a platformon kereshető videó
2nem nyilvános: csak link ellenében megtekinthető, a platformon nem kereshető videó


Stream felkéréshez kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot

Kérjük adja meg az esemény(ek) pontos időpontját.
Amennyiben konzultáció tartása a cél, úgy fel tudjuk ajánlani a Stúdió helyiséget (KTK019). A helyiségben található egy 2×1 m-es whiteboard, amire lehet írni, illetve az internetkapcsolat is megfelelő.
Ez az információ a mikrofonok száma miatt szükséges. Felszólalónak számít az előadó, illetve az is, ha az esemény végén a jelenlévők kérdezhetnek személyesen, és közöttük körbeadunk egy vezeték nélküli mikrofont.
Válaszként egy felhő tárhelyre mutató linket várunk, mely tartalmazza a grafikát 1920×1080 felbontásban, a diasort pedig 16:9 képarányban. Amennyiben az űrlap leadásakor még nem elérhetőek, úgy a bme.ktk.studio@gmail.com címre kérjük elküldeni legkésőbb az eseményt megelőző napon.
Ha többen is lehetnek személyesen a helyszínen és egy nagyobb teremben kerül megrendezésre az esemény, akkor elképzelhető, hogy szükség van hangosításra, hogy hallják a teremben az előadót. Ebben az esetben hangfalakat is tudunk magunkkal vinni igény esetén.